Gevoelig Hoogbegaafd

nader te bepalen
19.30 uur – 22.00 uur
Gevoelig Hoogbegaafd
voor ouders, leerkrachten en begeleiders
€ 30- Het Nieuwe Land 8
6828 DZ Arnhem

Inhoud

Hoogbegaafde kinderen zijn niet alleen in staat vlot te leren, ze zijn ook uitermate gevoelig. Deze gevoeligheid kan zich uiten in het aanvoelen van emoties en daarop reageren, het niet verdragen van geuren, geluiden, stoffen, maar ook in het zien van overledenen, het zien van aura’s, het voorzien van dat wat gaat komen.
Je kunt je voorstellen een kind dat zoveel waarneemt, overspoeld wordt door informatie. Het gevaar bestaat dat we over het hoofd zien dat de veelheid aan te verwerken informatie het gedrag van het kind beïnvloedt. We gaan het kind labelen als emotioneel nog jong, niet zo sociaalvaardig of het kind krijgt medicatie voor ADHD of de stempel autist. Dit terwijl je kind geholpen kan zijn met het leren omgaan met die gevoeligheid.

Wij, Laura Tutuarima en Lisette ter Heerdt, nemen je tijdens deze workshop mee in de wereld van deze kinderen, maken de rol en invloed van jou als ouder/begeleider zichtbaar en geven wij je handvatten en oefeningen om werkelijk met elkaar in contact te blijven. Om jezelf en je kind te kunnen zien zodat je weet wat er nodig is.

We zullen een presentatie geven over hooggevoeligheid en de invloed van energie van onszelf en anderen op ons functioneren. Ook zal je door middel van oefeningen ervaren hoe je beter bij jezelf en je kind kunt blijven. De specifieke invloed van hoogbegaafheid hierop zal ook aandacht krijgen. Vervolgens laten we je ervaren welke handvatten er zijn om ervoor te zorgen dat de gevoeligheid van je kind geen kwetsbaarheid is, maar een kracht.

Voor vragen of meer informatie neem gerust contact met ons op:
Lisette ter Heerdt 0641568559
Laura Tutuarima 0616414037

Gevoelig Hoogbegaafd poster2